Kako do nas

Grad Rijeka nalazi se na raskrižju kopnenih i morskih puteva, te je povezan sa svijetom zračnim, željezničkim, brodskim i autobusnim linijama. Medicinski fakultet Rijeka nalazi se u Ulici Braće Branchetta 20.

Karta Hrvatske sa prikazom udaljenosti Rijeke od većih gradova u regiji

Automobilom

Iz smjera Zagreb

U Zagrebu se uključite na autocestu Zagreb-Rijeka*. Nastavite vožnju prema Rijeci (oko 150 km). Nakon naplatnih kućica "Kun" nastavite Grobničkim poljem prema Rijeci. Ne izlazite na prvom izlazu Rijeka centar, već nastavite u smjeru Ljubljana-Trst-Pula. S riječke zaobilaznice izađite nakokon tunela "Škurinje I" na čvorištu "Škurinje" prateći izlaz Viškovo-Rijeka centar. Sa čvorišta skrenite desno u Osječku ulicu, te nastavite vožnju prema centru grada. Vozite 300 metara, te odmah nakon salona BMW vozila skrenite desno u Ulicu Corrada Iliashicha. Nastavite vožnju Ulicom Corrada Iliashicha, te skrenite lijevo u treću ulicu po redu. Sada se nalazite u Ulici Braće Branchetta, kojom nastavite vožnju. Ubrzo nakon prvog raskrižja na lijevoj strani primjetiti ćete ulaz u Medicinski fakultet.

Iz smjera Split

U Splitu se uključite na autocestu Split - Zagreb*. Vozite prema Zagrebu sve do Čvora "Bosiljevo 2", nakon kojega skrenite za Rijeku. Nakon naplatnih kućica "Kun" nastavite Grobničkim poljem prema Rijeci. Ne izlazite na prvom izlazu Rijeka centar, već nastavite u smjeru Ljubljana-Trst-Pula. S riječke zaobilaznice izađite nakokon tunela "Škurinje I" na čvorištu "Škurinje" prateći izlaz Viškovo-Rijeka centar. Sa čvorišta skrenite desno u Osječku ulicu, te nastavite vožnju prema centru grada. Vozite 300 metara, te odmah nakon salona BMW vozila skrenite desno u Ulicu Corrada Iliashicha. Nastavite vožnju Ulicom Corrada Iliashicha, te skrenite lijevo u treću ulicu po redu. Sada se nalazite u Ulici Braće Branchetta, kojom nastavite vožnju. Ubrzo nakon prvog raskrižja na lijevoj strani primjetiti ćete ulaz u Medicinski fakultet.

Iz smjera Istra

Nakon što ste prošli tunel "Učka" nastavite se kretati riječkom zaobilaznicom u smjeru Rijeka – Split – Zagreb. S riječke zaobilaznice izađite nakokon tunela "Škurinje II" na čvorištu "Škurinje" prateći izlaz Viškovo-Rijeka centar. Sa čvorišta skrenite desno u Osječku ulicu, te nastavite vožnju prema centru grada. Vozite 300 metara, te odmah nakon salona BMW vozila skrenite desno u Ulicu Corrada Iliashicha. Nastavite vožnju Ulicom Corrada Iliashicha, te skrenite lijevo u treću ulicu po redu. Sada se nalazite u Ulici Braće Branchetta, kojom nastavite vožnju. Ubrzo nakon prvog raskrižja na lijevoj strani primjetiti ćete ulaz u Medicinski fakultet.

*Cjenik cestarina za autoceste možete pronaćii na mrežnim stranicama Hrvatskih autocesta.

Vlakom

Glavni željeznički kolodvor nalazi se u neposrednoj blizini Mediciskog fakulteta u Krešimirovoj ulici 5. Informacije o prometovanju vlakova možete dobiti na info šalteru, na info telefon 060/333-4444 ili na službenim internet stranicama Hrvatskih željeznica.
Sa željezničkog kolodvora prema fakultetu zaputite se pješke. Krenite Ulicom Nikole Tesle prema Ulici Viktora Cara Emina na koju se nastavlja Ulica Braće Branchetta.

Mapa prikazuje put od željezničkog kolodvora do fakulteta

 
Autobusom

Redovitim međunarodnim i domaćim autobusnim linijama Rijeka je povezana s većim gradovima Hrvatske i Europe. Autobusni kolodvor nalazi se u središtu grada, na Žabici, a sve informacije o redu vožnje i cijenama karata možete zatražiti u agenciji Autotrans, Žabica 1ili na telefon: + 385 (0)51 660-360.
Do Medicinskog fakulteta ćete doći tako da se pješke uputite prema želježničkom kolodvoru. S kolodvora krenite ulicom Nikole Tesle prema ulici Viktora Cara Emina kojom ćete doći do ulice Braće Branchetta i konačno do našega fakulteta.

Mapa prikazuje put od autobusnog kolodvora do fakulteta

Brodom

Putnički terminal nalazi se u središtu grada. Brodske linije povezuju gradove duž hrvatske obale. Sve informacije o plovidbenom redu i cijenama usluga možete zatražiti u agenciji Jadrolinije, Riva 16, nedaleko od pristaništa ili na telefon + 385 (0)51 211-444.
Da biste od pristaništa došli do Medicinskog fakulteta uzmite jedan od gradskih autobusa (linija 7, 7A ili 6) u smjeru zapad (Opatija), te se vozite do stanice Potok. Stanica Potok se nalazi u ulici Viktora Cara Emina na koju se izravno nastavlja ulica Braće Branchetta.
Autobusnu kartu možete kupiti na kiosku i vrijedi za dvije vožnje. Poništava se u automatu, pri ulasku u autobus. Kartu za jednu vožnju, po nešto višoj cijeni, možete kupiti i u autobusu, kod vozača. Javni gradski prijevoz prometuje od 5.00 do 23.30 sati, svakih 15-tak minuta.
Pogledajte shematski prikaz svih gradskih autobusnih linija.


Mapa prikazuje grad Rijeku i pozicije putničkog terminala i medicinskog fakulteta

Avionom

Medicinski fakultet udaljen je 30-ak kilometara od Zračne luke Rijeka.
Informacije o redu letenja možete dobiti na telefon + 385 (0)51 842-132.
Sve informacije o zračnom prometu potražite u poslovnici Croatia Airlines,  Jelačićev trg 5, telefon + 385 (0)51 330-207.
Iz Zračne luke Rijeka do grada možete stići Autotrans autobusima ili Taxi službom.

Taxi

U središtu grada nalaze se tri taxi postaje i to na Autobusnom kolodvoru tel: + 385 (0)51 335-138; u središtu grada, u ulici Matije Gupca tel: + 385 (0)51 335-417, na Željezničkom kolodvoru tel: + 385 (0)51 332-893, a tu je i Kombibus taxi koji možete nazvati na prije navedene brojeve.
Cijena prijevoza je kako slijedi:

I zona (do 5 km) - 30,00 Kuna
II zona (do 8 km) - 40,00 Kuna
III zona (do 11 km) - 50,00 Kuna
IV zona (do 14 km) - 60,00 Kuna

Svaki daljnji km je 7 Kuna, a sat čekanja 60,00 Kuna
Za duže vožnje dogovorite cijenu unaprijed.

 

+ | Impressum | + | Dostupnost / Accessibility | + | Mapa weba | + | Webmaster | + | Veličina teksta: A | A | A | A |+
Zadnja promjena: .
vrh stranice