Studirajte kod nas

Postoje mnogobrojni razlozi zašto biste trebali izabrati upravo naš fakultet. Prikazujemo ih nekoliko kako bismo vam pomogli donijeti pravu odluku.

1. Kvaliteta nastave i nastavnog kadra

Visoko obrazovani nastavni kadar sastavljen od cijenjenih profesora prenijeti će vam svo svoje znanje i iskustvo, kako bi vas što bolje pripremili za budući samostalni rad. Nastava je organizirana u malim grupama koje vam dopuštaju privilegiju intimnijeg rada s profesorima. Pažnja koju će vam oni posvetiti se rijetko nalazi na sličnim ustanovama. Kod nas vi niste broj i profesori znaju vaše ime.

2. Jedan od najljepših fakulteta u Hrvatskoj

Medicinski fakultet u Rijeci predstavlja mirnu oazu u samom centru grada i ne sramimo se reći da je jedan od najljepših. Fakultetskim dvorištem dominira glavna zgrada fakulteta koju su još početkom 20. stoljeća podigli i uredili braća Antonio i Constantino Branchetta. U zgradu se neprestano ulaže i restauriraju se njezine ljepote, te ona danas zadovoljava sve potrebe suvremene nastave.

Imponira veličina samog fakultetskog dvorišta u kojem ćete pronaći kantinu, parkirališta, sportsko igralište i nekoliko parkova s lijepo uređenim zelenilom u kojima se možete opustiti ili učiti.

3. Studentske udruge

Pri fakultetu djeluju tri studentske udruge u čiji se rad možete uključiti. Kroz volontiranje pomoći ćete lokalnoj zajednici, te u isto vrijeme skupljati dragocjeno iskustvo. Naravno, tu su i neizostavna druženja, putovanja i studentske razmjene.

Ukoliko ste zainteresirani za novinarstvo, tu je naš studentski časopis "Speculum", a na ovim mrežnim stranicama uskoro pokrećemo i studentski web koji će trebati mlade urednike.

4. Rijeka grad s dušom

Rijeka je grad s preko 150 000 stanovnika i kao takav nudi velik izbor po pitanju društvenog života, umjetnosti, sporta i drugih aktivnosti u kojima studenti mogu uživati u svoje slobodno vrijeme. Kao dvije osobitosti grada izdvojili bismo Riječki karneval i snažnu rock scenu.

Grad Rijeka, poznat je po karnevalskim svečanostima još od srednjega vijeka. Gosti Riječkoga karnevala nekada su bili austrijsko i mađarsko plemstvo, ruske kneginje, njemački baruni, grofice i grofovi iz cijele Europe. Tradicionalno se, nevremenu unatoč, karnevalska događanja odvijaju na trgovima i ulicama Grada. Karnevalska zbivanja službeno počinju kada će Gradonačelnik Rijeke, simboličnom predajom ključeva u ruke Meštra karnevala, predaje vlast u Gradu maskama koje po narodnoj predaji urnebesnim veseljem rastjeruju sile zla, prizivajući proljeće, slaveći rađanje novog života. Saznajte više na službeniim internet stranicama Riječkog karnevala.

Zvončari za vrijeme karnevala

Rijeka i njena potentna rock scena imaju značenje jednog Manchestera u Engleskoj ili, pak, Seattlea i tamošnje scene u SAD-u. I to ne samo u metaforičkom značenju nego i po kvaliteti izvođača i autora koje je dala. Zahvaljujući brojnim kreativnim idejama i izričajima iznjedrila je prepoznatljiv duh i postala jedno od najoriginalnijih obilježja grada. I danas ovaj duh živi kroz brojne klubove iz kojih se čuje glasna i živa rock glazba. Pročitajte više na internet stranicama RI-ROCK.COM.

Urban i 4 na koncertu

5. Ujutro na predavanju, popodne na moru ili skijanju

Grad Rijeka ima gotovo idealan zemljopisni položaj, tako da je ono što nudi vrlo rijetko. Kupanje po ljeti i skijanje po zimi. I sve to udaljeno samo 30-tak kilometara od centra.

Tijekom ljetnog semestra zaputite se na kupanje i uživanje u moru i suncu. Vrlo lako i brzo stići ćete do bisera Jadrana, grada Opatije. Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže, već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta u ovaj predivan grad. Naravno tu su i druga mjesta kao Kostrena, Ičići, Lovran, Mošćenička draga, itd.

Opatija snimljena iz zraka

Skijalište Platak nalazi se u blizini Rijeke i svake godine se sve više razvija. Tako od prošle godine možete uživati u posebnoj atrakciji, noćnom skijanju pod reflektorima. Za one koji nisu vični skijaškim sportovima tu je lijepo uređeni planinarski dom u kojem možete popiti šalicu toplog čaja i udahnuti svježi planinski zrak s pogledom na more.


Platak prekriven snijegom snimka sa žičare

 

+ | Impressum | + | Dostupnost / Accessibility | + | Mapa weba | + | Webmaster | + | Veličina teksta: A | A | A | A |+
Zadnja promjena: .
vrh stranice